Depolamada İş Güvenliği

Patlayıcı madde depoları, 87/12028 sayılı Tekel Dışı Bırakılan Patlayıcı Maddelerle İlgili, Av Malzemesi ve Benzerlerinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tüzük ve 14 Mayıs 1999 tarih ve 23695 sayılı ve 23 Mayıs 2001 tarih ve 24410 sayılı Resmî Gazetelerde yayımlanarak yürürlüğe giren tüzük değişikliklerine uygun olarak inşa edilmiş depolarda depolanmalıdır.

Bütün patlayıcılar özelliklerine göre yine tüzükte belirtilen şartlarda birlikte depolanabilir. Kapsüller ile patlayıcılar kesinlikle bir arada depolanmaz. Ayrı ayrı depolarda muhafaza edilir.

  • Patlayıcı maddeler sadece bu amaç için inşa ediliş depolarda depolanmalıdır. Depolarda izin verilmiş miktarların üzerinde patlayıcı madde depolanmamalıdır.
  • Depo işlemleri bu işle sorumlu olan kişi ya da kişiler tarafından yürütülür. Yetkilendirilmiş kişilerin dışında olanlar depoya girmelerine izin verilmez.
  • Depoya girerken üzerimizdeki statik elektriğin mutlaka boşaltılması. gerekmektedir. Bunun için depo girişlerinde bulunan bakır levhalara temas ederek statik elektriğin boşaltılması sağlanır.
  • Depolamada iş güvenliği ile ilgili tüm detaylar 87/12028 sayılı Tekel Dışı Bırakılan Patlayıcı Maddelerle İlgili, Av Malzemesi ve Benzerlerinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tüzük içerisinde detaylı olarak verilmiştir.